Ruusukaali-feta quiche pekonilla

4. helmikuuta 2013

Tässä helppo ja ruokaisa quiche vierasvaraksi tai esim. arkilounaaksi salaatin kanssa. Olen alunperin tehnyt tätä ilman pekonia, jolloin tuota fetaa voi laittaa kaksi kuutiota. Eli toinen fetakuutio on nyt korvattu pekonilla. Maistuu hyvin kummin vain. Tällä kertaa tein helpoimman kautta ja käytin valmista piirakkataikinaa..

Ruusukaali-feta quiche pekonilla

1 pkt piirakkataikinaa
400 g ruusukaaleja
1 kuutio Apetina Fetaa (2 kuutiota jos teet quichen ilman pekonia)
1 pkt pekonia
2 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
1-2 tl rouhittua rosepippuria
ripaus valko- ja mustapippuria

Pekonin voi pilkkoa ja paistaa pannulla tai pekonin käryn välttääkseen valmistaa uunissa; levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista kypsiksi kiertoilmalla reilu 5 min 175 asteessa. Painele ylimääräinen rasva pois talouspaperilla ja pilko kuutioiksi.

Pese ja puolita ruusukaalit. Keitä suolalla maustetussa vedessä 4 min. Valuta. Painele pohjataikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä ruusukaalit, pekonikuutiot ja nypi feta piiraspohjalle. Sekoita kerman joukkoon kanamunat ja pippurit. Kaada seos kaali-pekoni-juustotäytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground